Implementatie van processen en software

Implementeren van software en processen

Binnen ieder bedrijf wordt software gebruikt. In veel gevallen is dit software die al sinds jaar en dag gebruikt wordt. Hierdoor is iedereen binnen uw bedrijf inmiddels vertrouwd met de software. U ziet in dat geval ongetwijfeld geen reden om andere software te implementeren. Voor wat betreft de processen binnen uw bedrijf is dit ongetwijfeld hetzelfde. Indien alles al jaren zonder problemen verloopt, ziet u niet in waarom u ineens voor een andere invulling van processen moet kiezen. Toch is het zo nu en dan goed voor uw bedrijf om nieuwe software en processen te implementeren.

Wat is proces en software implementatie?

Bent u niet bekend met proces en software optimalisatie? Dan is het aannemelijk dat u hier niet direct enthousiast over bent. Dit komt waarschijnlijk omdat u niet precies weet wat dit voor uw bedrijf kan betekenen. Om u een weloverwogen keuze te laten maken, leggen wij u daarom eerst kort uit wat proces en software optimalisatie precies is. Implementatie betekent dat u veranderingen in gaat voeren. Het is belangrijk dat u dit op een dusdanige manier doet, zodat het direct in de praktijk toepasbaar is. Wanneer we het hebben over proces en software optimalisatie, voert u dus nieuwe software in of richt u processen binnen uw bedrijf anders in.

Een projectmanager inschakelen?

Heeft u onvoldoende tijd of capaciteit om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Wij denken graag met u mee. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u uitgebreid wat we voor u kunnen betekenen.

Het opnieuw inrichten van bedrijfsprocessen

Bij het implementeren van software en processen gaat u dus in feite aan de slag met het opnieuw inrichten van bepaalde bedrijfsprocessen. U kunt zich allereest richten tot de verschillende processen binnen uw bedrijf. Verloopt een proces niet altijd even soepel? Dan is proces implementatie aan te raden. In dat geval kiest u namelijk voor het anders inrichten van het betreffende proces. U kunt zelf aan de slag gaan met procesimplementatie, maar het is beter om dit over te laten aan een procesmanager. Waarom? Omdat hij kennis van zaken heeft. Zo werkt een professional bijvoorbeeld altijd via een implementatiemodel. Dit zorgt ervoor dat proces implementatie altijd zonder problemen verloopt.

Implementatie van business software

Naast proces implementatie kennen we ook software implementatie. Dit houdt in feite in dat u bepaalde software gaat gebruiken om processen binnen uw bedrijf of organisatie beter tet laten verlopen. Neem bijvoorbeeld de planning. Mogelijk maakt u nu wekelijks gebruik van Excel om een planning te realiseren. Er zijn echter ook softwareprogramma’s die u hierbij kunnen helpen. Bij een overstap moet investeren in software implementatie, maar uiteindelijk verdient u deze investering dubbel en dwars terug. Het plannen neemt immers minder tijd in beslag, waardoor er minder manuren voor nodig zijn. En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer mogelijkheden op het gebied van software implementatie. Onze professional kan u hierbij helpen en samen met u een software implementatie stappenplan opstellen.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN?
BEL 038 – 820 03 73 OF MAIL!