Kwaliteits- en verandermanagement

Kwaliteits- en verandermanagement

In veel bedrijven en organisaties gaan processen al jarenlang op dezelfde manier. Wanneer dit bij u ook zo is, gaat het uw bedrijf waarschijnlijk voor de wind. U ziet in dat geval waarschijnlijk niet in waarom u zaken zou moeten veranderen. Personeel moet namelijk wennen aan veranderingen en daar gaat soms behoorlijk wat tijd overheen. Daarom ziet u mogelijk niet in waarom u geld zou steken in kwaliteitsmanagement en verandermanagement. Toch zijn dit wel twee zaken die uw bedrijf kunnen helpen om nog verder te groeien in de toekomst. Om u hiervan te overtuigen, vertellen we u hier alles over kwaliteitsmanagement en verandermanagement.

Wat is verandermanagement?

De kans bestaat dat u niet bekend bent met de term verandermanagement. Een korte uitleg is daarom allereerst wel op zijn plaats. Samenvattend kunnen we zeggen dat veranderingsmanagement een vorm van management is die zich richt op het veranderen van de structuur, cultuur en werkwijze binnen uw bedrijf. Dit zijn natuurlijk geen zaken die u van de ene op de andere dag doorvoert in een organisatie. Nee, daarvoor moet een veranderproces in gang worden gezet. Heeft u geen idee hoe u dit aan moet pakken? Ga hier dan ook niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan één van onze verandermanagers. Wij zorgen ervoor dat verandermanagement binnen uw organisatie op de juiste manier verloopt.

Een projectmanager inschakelen?

Heeft u onvoldoende tijd of capaciteit om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Wij denken graag met u mee. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u uitgebreid wat we voor u kunnen betekenen.

Wat is kwaliteitsmanagement?

Naast verandermanagement kennen we ook kwaliteitsmanagement. Er zijn ondernemers die deze twee begrippen in één adem noemen. Dit is echter niet juist, want kwaliteitsmanagement is namelijk heel wat anders dan verandermanagement. Zo richt kwaliteitsmanagement zich voornamelijk op het verbeteren van de kwaliteit van een product en/of dienst. Bij kwaliteitsverbetering wordt er niet alleen gekeken naar het eindproduct zelf. Nee, want een kwaliteitsmanager besteedt ook aandacht aan de verschillende processen binnen een organisatie. Hij kijkt bijvoorbeeld hoe deze processen verbeterd kunnen worden om de kwaliteit van het eindproduct nog beter te maken.

Gezonde groei door externe expertise

U weet nu inmiddels wat kwaliteitsmanagement en verandermanagement zijn en wat dit voor uw organisatie kan betekenen. Bent u enthousiast? Dan wilt u hier mogelijk zo snel mogelijk mee starten. Begin hier bij voorkeur niet zelf mee. De kans is namelijk niet groot dat u verstand heeft van dergelijke processen. Wanneer u er toch zelf mee aan de slag gaat, kiest u mogelijk de verkeerde aanpak. In dat geval plukt uw organisatie niet de vruchten van de doorgevoerde veranderingen.

Wilt u er zeker van zijn dat verandermanagement en kwaliteitsmanagement een bijdrage levert aan de groei van uw bedrijf? Schakel dan een specialist in. Een extern persoon staat los van uw organisatie en kijkt hier dan ook met een frisse blik naar. Hierdoor weet hij direct wat er nodig is om uw bedrijf op een gezonde wijze te laten groeien. Wilt u aan de slag met verandermanagement of kwaliteitsmanagement? Schakel dan één van onze experts in. In dat geval weet u namelijk zeker dat de processen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw bedrijf.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN?
BEL 038 – 820 03 73 OF MAIL!