Financieel management

Wat is financieel management?

Als ondernemer heeft u vast en zeker weleens gehoord van de term financieel management. Maar wat betekent het eigenlijk? In feite is het een behoorlijk breed begrip. Financieel management omvat namelijk alles wat ook maar met de financiën van uw bedrijf te maken heeft. De boekhouding behoort bijvoorbeeld bij finanical management, maar dat geldt ook voor het budgetteren, de kosten-batenanalyse en het berekenen van de vermogenspositie van een bedrijf. Kortom: financieel management is nogal complex. Daarom is het ook verstandig om een beroep te doen op onze financieel manager wanneer u hiermee aan de slag gaat.

Welke rol speelt de financieel manager?

Een specialist op het gebied van financieel management noemen we ook wel een financieel manager. De kans bestaat dat u geen idee heeft wat zo’n specialist eigenlijk precies doet. In principe is een financieel interim manager verantwoordelijk voor de gehele financiële ta binnen een organisatie. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de administratie van een bedrijf betrouwbaar, volledig en compleet wordt vastgelegd. Dit wordt mogelijk doordat hij boven alle financiële medewerkers staat, zoals de boekhouder en salarisadministrateur. Het is dus niet vreemd dat de financieel manager geregeld wordt bestempeld als de spin in het web voor wat betreft de financiën van een organisatie.

Een reorganisator inschakelen?

Heeft u onvoldoende tijd of capaciteit om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Wij denken graag met u mee. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u uitgebreid wat we voor u kunnen betekenen.

Uw financiële sparringpartner

Na het lezen van bovenstaande vermoedt u mogelijk dat financieel management vooral formeel van aard is. Het is echter niet zo dat een financieel manager u vertelt wat u moet doen. Indien u één van onze financiële specialisten inschakelt, dan fungeert deze ook als sparringpartner. Dit houdt in dat u met een financieel manager in gesprek kunt over eigenlijk alles op het gebied van financiën. Grote voordeel is dat hij als extern persoon naar uw organisatie kijkt. Hij kijkt hierdoor mogelijk heel anders naar financiële vraagstukken dan u altijd hebt gedaan. Dit kan ervoor zorgen dat u de financiën van uw organisatie straks stukken beter op orde hebt.

Succesvoller ondernemen

Er zijn genoeg bedrijven die het nut van financieel management onderschatten. Het enige dat zij zien, zijn de kosten die dit met zich meebrengt. Financieel management is inderdaad niet goedkoop, maar u moet weten dat het u op de lange termijn ontzettend veel oplevert. Een financieel manager zorgt er immers voor dat uw gehele financiële administratie op orde is. Dit maakt het makkelijker in te schatten of er ruimte is voor bijvoorbeeld investeringen.

We kunnen dus wel stellen dat een financieel manager u helpt om succesvoller te ondernemen. U heeft namelijk constant in beeld wat de financiële situatie van uw bedrijf is. Kijk dus niet naar de nadelen van financieel management, maar richt u vooral tot de voordelen. Uit ervaring weten wij dat financieel management een bedrijf vaak naar een hoger plan tilt en dat komt de prestaties alleen maar ten goede.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN?
BEL 038 – 820 03 73 OF MAIL!