Reorganisatie

Reorganisatie & overname

Reorganisatie en overname zijn twee termen die in het bedrijfsleven regelmatig de revue passeren. Als ondernemer hoopt u uiteraard niet dat u te maken krijgt met een reorganisatie. Dit betekent vaak dat het niet bepaald goed gaat met uw bedrijf. Voor uzelf is zo’n reorganisatie niet prettig, maar voor uw medewerkers vaak ook niet. Een reorganisatie gaat namelijk vaak gepaard met ontslagen. Een overname kan daarentegen zowel positief als negatief zijn. Uw bedrijf kan overgenomen worden omdat het in financieel zwaar weer zit, maar ook omdat een ander bedrijf er veel potentie in ziet. Wilt u meer weten over reorganisatie en overname? Wij helpen u hieronder op weg.

Wat is bedrijfsreorganisatie?

Om u duidelijkheid te verschaffen over een reorganisatie, vertellen we u hier eerst wat de definitie hiervan eigenlijk is. Een reorganisatie is een ingrijpende verandering van de manier waarop het werk in een bedrijf georganiseerd is. Reorganisaties gaan dus gepaard met de nodige veranderingen. Het kan zijn dat er mensen op straat komen te staan omdat er bezuinigd moet worden op bepaalde gebieden. Een bedrijfsreorganisatie kan echter ook betrekking hebben op verschillende processen binnen een organisatie. Zo kunnen deze processen bijvoorbeeld efficiënter ingericht worden, zodat de kosten van een bedrijf omlaag gaan.

Een reorganisator inschakelen?

Heeft u onvoldoende tijd of capaciteit om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Wij denken graag met u mee. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u uitgebreid wat we voor u kunnen betekenen.

Wat is een bedrijfsovername?

Een reorganisatie is niet hetzelfde als een overname. Er is sprake van een bedrijfsovername wanneer het bedrijf in kwestie wordt overgenomen door een ander bedrijf. Het betreft dus geen fusie, maar het ene bedrijf gaat volledig op in het andere bedrijf. Bij de overname van een bedrijf komt vaak behoorlijk wat kijken. Allereerst moeten op financieel gebied alle plooien gladgestreken worden. Daarbij komt dat er ook voor wat betreft het personeel dat u in dienst heeft het nodige geregeld moet worden. U wilt immers niet dat uw medewerkers op straat komen te staan na een bedrijfsovername. Kortom: er komt behoorlijk wat kijken bij de overname van een bedrijf.

Stap voor stap begeleiding

Reorganisaties en overnames zijn lastige processen. Om te voorkomen dat u het verkeerd aanpakt, doet u een beroep op onze expertise. Wij kunnen u namelijk begeleiden bij overnames en reorganisaties. U ziet mogelijk niet direct het nut in van begeleiding door één van onze externe professionals. Toch is dit wel degelijk nuttig. Wij zorgen namelijk voor stap voor stap begeleiding bij een overname of reorganisatie.

Doordat wij u stap voor stap begeleiding kunnen bieden bij overnames en reorganisaties, weet u zeker dat deze processen altijd op de juiste wijze verlopen. Onze medewerkers beschikken namelijk over de benodigde kennis en ervaring op het gebied van reorganisaties binnen een bedrijf en bedrijfsovernames. Hierdoor voorkomt u dat u verkeerde keuzes maakt die uiteindelijk grote gevolgen hebben voor uw eigen toekomst of die van uw personeel. Reden genoeg dus om altijd een professional in te schakelen bij reorganisaties en overnames binnen het bedrijfsleven.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN?
BEL 038 – 820 03 73 OF MAIL!