Management Coaching

Wat is management coaching?

Als manager van een bedrijf of organisatie is u er veel aan gelegen om uw werk naar behoren uit te voeren. Logisch, want hier krijgt u immers ook voor betaald. Indien u goede prestaties levert, gaat het uw bedrijf of organisatie ongetwijfeld voor de wind. Dit betekent echter niet dat het niet nóg beter kan gaan. Management coaching kan u namelijk helpen om uw bedrijf of organisatie nog verder te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor het bedrijf of de organisatie waar u in het management zit, maar ook voor uzelf als persoon.

Management coaching is erop gericht om van u een betere manager te maken. Deze training zorgt onder meer voor verbetering van uw leiderschapskwaliteiten. Dit maakt het makkelijker om belangrijke beslissingen te nemen. Bovendien stelt dit u in staat om uw medewerkers beter aan te sturen. Management coaching heeft echter ook een positieve invloed op de communicatie van u richting medemanagers en personeelsleden. Kortom: u vergroot uw professionaliteit met behulp van management coaching.

Voor wie is management coaching bedoeld?

Menig Nederlander denkt dat management coaching uitsluitend is weggelegd voor managers. Zo’n training wordt inderdaad veelvuldig gevold door managers, maar dit betekent niet dat zij de enige zijn die baat hebben bij coaching voor management. Nee, want management coaching is namelijk ook geschikt voor andere personen met een leidinggevende functie binnen een bedrijf of organisatie.

Het is daarnaast een fabel dat management coaching enkel effectief is voor een multinational. Ook de grotere, nationale bedrijven en mkb’ers hebben baat bij management coaching. Deze training kan echter ook interessant zijn voor bedrijven met een klein management en zelfstandig ondernemers. Management coaching richt zich immers voornamelijk op het verbeteren van leiderschap. Een management coaching training is dus in principe weggelegd voor iedereen die de leiding heeft over een bedrijf of organisatie, hoe groot of klein ook.

Een coach inschakelen?

Heeft u onvoldoende tijd of capaciteit om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Wij denken graag met u mee. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u uitgebreid wat we voor u kunnen betekenen.

Waarom is management belangrijk?

Een management coach inschakelen brengt kosten met zich mee. Dit vormt voor veel managers al een groot bezwaar om te beginnen met een management coaching traject. Besef u echter wel dat management coaching uw bedrijf of organisatie ook ontzettend veel oplevert. Wij zetten hier even kort op een rijtje waarom het inschakelen van een coach waardevol kan zijn voor een manager.
– Een coach helpt u om groei mogelijk te maken;
– Een management coach is een sparringpartner en biedt een luisterend oor;
– Een coach verbetert uw leidinggevende kwaliteiten;
– Een coach zoekt samen met u naar oplossingen voor problemen;
– Een coach laat u kritisch naar uw eigen organisatie kijken.

Efficiënter werken door persoonlijke ontwikkeling

Is het bedrijf of de organisatie waar u in het management zit de laatste jaren eigenlijk alleen maar gegroeid? Dan denkt u ongetwijfeld niet snel aan management coaching. Ook in het geval van groei kan een management coach altijd iets voor u betekenen. Bij onze management coaches ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling van u als manager.

Wij spitsen management coaching altijd geheel toe op u als persoon en passend bij het bedrijf of de organisatie waar u werkzaam bent. Dankzij onze training wordt u bijvoorbeeld een betere leider. Ook leert u beter communiceren en samenwerken. Deze persoonlijke ontwikkelingen zorgen er uiteindelijk voor dat u in staat bent efficiënter te werken. Hier plukt u op zakelijk gebied de vruchten van. Met behulp van management coaching ontwikkelt u zich dus zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN?
BEL 038 – 820 03 73 OF MAIL!