Medewerker Coaching

Wat is medewerker coaching?

Medewerker coaching is een term die we de laatste tijd steeds vaker tegenkomen binnen bedrijven en organisaties. Kort door de bocht is dit een training die gericht is op het coachen van uw medewerkers. Indien u de touwtjes in handen heeft, kan het interessant zijn om medewerker coaching op te zetten voor uw bedrijf of organisatie.

Voordat u besluit om uw medewerkers te coachen, wilt u ongetwijfeld eerst weten wat medewerker coaching precies is. We kunnen dit het beste omschrijven als een trainingstraject. Dit traject is erop gericht om uw medewerkers te helpen om doelen te stellen en deze te verwezenlijken. Uiteindelijk helpt u uw medewerkers hierdoor om zich verder te ontwikkelen. Medewerker coaching is dus goed voor de individuele ontwikkeling van uw personeel, maar uw bedrijf of organisatie plukt uiteindelijk ook de vruchten van deze ontwikkeling.

Hoe medewerkers coachen?

U kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met medewerker coaching. Besef u echter wel dat u hier behoorlijk wat tijd in moet steken. Dit gaat natuurlijk ten koste van de tijd die u besteedt aan uw onderneming. Bovendien is het maar de vraag of het traject net zo succesvol is als wanneer u een medewerkers coach inschakelt. U beschikt zelf waarschijnlijk niet over de benodigde kennis om uw medewerkers juist te coachen. De kans dat zij zich ontwikkelen zoals u wenst, is op deze manier minimaal. Hier hoeft u met een medewerkers coach niet bang voor te zijn.

Nu bent u vast benieuwd wat een medewerkers coach precies doet. Hij doorloopt een bepaald traject met de mensen die in dienst zijn van uw bedrijf of organisatie. Onze medewerkers coach zet hiervoor een speciaal traject op. Dit traject past uitstekend bij uw medewerkers, maar sluit daarnaast ook nog eens naadloos aan bij uw bedrijf of organisatie. Hierdoor plukt u altijd de vruchten van medewerker coaching.

Een coach inschakelen?

Heeft u onvoldoende tijd of capaciteit om uw onderneming naar een hoger plan te brengen? Wij denken graag met u mee. In een vrijblijvend gesprek vertellen we u uitgebreid wat we voor u kunnen betekenen.

Waarom medewerkers coachen?

Laat u medewerker coaching over aan onze medewerker coach? Dan brengt dit kosten met zich mee. Veel ondernemers besluiten op basis van de kosten of zij aan de slag gaan met medewerker coaching. Dit is echter een verkeerde aanpak. Het is namelijk beter om te kijken naar de effecten van medewerker coaching op uw bedrijf of organisatie.

De investering in medewerker coaching betaalt zich binnen de kortste keren uit. Het coachen van uw medewerkers heeft namelijk een positief effect op hun werkprestaties. Zo resulteert het coachen van uw personeel er onder meer in dat medewerkers meer motivatie hebben. Hierdoor zijn zij vaak bereid net dat stapje extra te zetten en dat komt uw bedrijf of organisatie alleen maar ten goede. Daarnaast heeft medewerker coaching ook effect op de algemene tevredenheid over het werk. Door uw medewerkers te coachen, voelen zij zich namelijk gewaardeerd.

Coaching helpt uw medewerkers beter functioneren

Veel medewerkers zetten zich ongetwijfeld met ziel en zaligheid in voor uw bedrijf of organisatie. U denkt daarom mogelijk niet snel aan medewerker coaching. Toch moet u weten dat het intensief begeleiden van werknemers ervoor zorgt dat zij nóg beter functioneren. Medewerker coaching helpt uw medewerkers namelijk doelen te stellen. Zij zullen er vervolgens alles aan doen om deze doelen te verwezenlijken.

Bedrijven en organisaties kiezen vaak eens in de zoveel tijd voor medewerker coaching. Medewerkers worden hierdoor weer op scherp gezet en dat heeft een positief effect op hun functioneren. Richt u met medewerker coaching echter niet alleen tot bestaand personeel. Coaching van nieuwe medewerkers is bijvoorbeeld ook aan te raden. Hier kunt u onze coaches ook voor inschakelen. Met medewerker coaching helpt u dus niet alleen oudgedienden beter te functioneren, maar bevordert u ook het functioneren van nieuwelingen.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN?
BEL 038 – 820 03 73 OF MAIL!